Annons

Centrumskolan klar för final i TV-tävling

I veckan var det semifinal i tv-programmet Retorikmatchen. Klass 6A från Centrumskolan i Växjö gick till final.
Växjö • Publicerad 9 december 2017
Nadra Ali, till höger, och Hamza Masovic representerar klass 6A på Centrumskolan i tv-programmet Retorikmatchen. Läraren Sara Lennqvist är mycket stolt över klassen.
Nadra Ali, till höger, och Hamza Masovic representerar klass 6A på Centrumskolan i tv-programmet Retorikmatchen. Läraren Sara Lennqvist är mycket stolt över klassen.Foto: Per Sandebäck

Retorikmatchen går bland annat ut på att eleverna ska tala om utvalda ämnen på ett så övertygande sätt som möjligt inför en jury. Tävlingen leds av programledaren Nassim Al Fakir.

Redan i våras berättade Smålandsposten om klass 6A och Nadra Ali och Hamza Masovic på Centrumskolan som skulle delta i Retorikmatchen. I oktober gjorde vi en uppföljning på klassens framgångar. Nu har de alltså tagit sig till final. Talen jobbar hela klassen fram men det är Nadra och Hamza som framför dem.

Annons

Se semifinalen på UR här.

Finalen sänds 21 december. Första pris är 10 000 kronor och en guldmikrofon.

Stefan FehrmSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons