Annons

Cheryl och Michael toppar MP-listorna

Cheryl Jones Fur från Tolg blir förstanamn för Miljöpartiet i Kronobergs län i valet till riksdagen och Michael Öberg, Älmhult, blir partiets toppnamn till landstinget. Det står klart sedan listorna spikats vid års­mötet i Älmhult på lördagen.
Växjö • Publicerad 3 februari 2014

När valberedningens förslag till riksdags- och landstingslistor presenterats på mötet blev det en hel del ifrågasättanden och debatt kring listornas utseenden. Det ledde till avgörande via sluten omröstning.

När det gäller toppnamnen på listorna slutade det ändå med att valbredningen fick som den ville. Längre ned blev det dock en del omkastningar.

Annons

Miljöpartiets riksdagslista för länet toppas av Cheryl Jones Fur, Tolg, som tidigare även hade placerat sig överst i det interna prov?valet. Andranamn blir Lars Edqvist, Växjö, och på tredje plats hamnar Tuva Lind, Alvesta. På platserna närmast finns Tobias Ardensjö, Växjö, och Jessica Flores, båda Växjö.

Landstingslistan toppas av Michael Öberg, Älmhult, följd av Cheryl Fur Jones och Kjell Jormfeldt, Lidhult. På fjärde plats placeras 19-åriga Neira Kahri­manovic, Ingelstad, och på femte Per-Inge Olsson, Kosta.

I?dag är det Michael Öberg och Kjell Jormfeldt som representerar partiet i landstingsfullmäktige.

– Men med samma rösteandel som vid det senaste valet skulle vi få tre mandat när det blir en ombildning till regionfullmäktige. Förslaget är att fullmäktige Region Kronoberg ska ha 61 ledamöter jämfört med 45 i nuvarande landstingsfullmäktige, förklarar Kjell Jormfeldt.

Vid årsmötet valdes också Tobias Ardensjö till ny talesperson för partiet i Kronoberg vid sidan av Cheryl Jones Fur som omvaldes till språkrör i länet.

Kent Axelsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons