Annons

Cirkusgudstjänst på Spetsmossen

Den 26 april blir det åter igen en cirkusgudstjänst på Spetsamossen, ett samarbete mellan cirkusakademien och Svenska kyrkan i Växjö.
Växjö • Publicerad 7 februari 2014
Röd sammet och guldgula fransar ramade in gudstjänst på Cirkus Olympia på Spetsamossen i Växjö 2013. Jan-Olof Johansson och Leif Adolfsson var mycket nöjda med att den unika satsningen föll så väl ut.
Röd sammet och guldgula fransar ramade in gudstjänst på Cirkus Olympia på Spetsamossen i Växjö 2013. Jan-Olof Johansson och Leif Adolfsson var mycket nöjda med att den unika satsningen föll så väl ut.Foto: Lena Gunnarsson

– Ja, det blir favorit i repris! Jag tycker det är väldigt roligt att de bett mig vara med. Kristen tro finns i livets alla skeden och i alla miljöer, säger biskop Jan-Olof Johansson som deltog förra året.

Roy Himsel, direktör för Akademien för cirkuskonstens bevarande i Sverige, är glad över fortsättningen. I fjol fick han stänga cirkustältet när 700 personer fyllt det till sista platsen.

Annons

– Det är den småländska cirkusen Olympia som kommer. Det var otroligt populärt förra året, jag tycker det var fantastiskt säger Roy Himsel.

Inspirationen fick han från den årliga cirkusfestivalen i Monte Carlo, där hålls gudstjänst i ett cirkustält som tar 3000 åskådare.

– Predikan, sångerna och bön vävdes fint ihop med cirkusnumren, det blev en bra helhet, säger Jan-Olof Johansson.

Förra årets gudstjänst med cirkusinslag var det första i Sverige sedan 1934 berättar Roy Himsel. Även i år deltar Allemanskören.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons