Annons

Cykelreparatör får rätt om skatten

Skatteverket påstod att en 77-årig cykelreparatör inte deklarerat alla sina inkomster och valde att sköntaxera honom och ta ut skatteböter. Nu åker myndigheten på en bakläxa efter att kammarrätten väljer att tro på mannens förklaring.
Växjö • Publicerad 28 juni 2014

Den 77-åriga mannen har en liten cykelverkstad i Växjö. Bakgrunden till domen handlar om ett antal oredovisade insättningar på mannens konto. Med grund av detta valde Skatteverket att sköntaxera mannen och ta ut skatteböter. Enligt mannen ska insättningarna på hans konto vara gåvor och lån från släktingar i Iran. Nu får Skatteverket en tillrättavisning. Det efter att kammarrätten väljer att tro på mannens förklaring om att pengarna kommer från släktingar och inte är inkomster från mannens cykelverkstad. Enligt mannen är cykelverkstaden mycket begränsad och har gått med förlust i många år.

Julia Myllylä
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons