Annons

Därför stal han kasserad mat

Den kasserade maten skulle gå till biogas.
Det hade mannen på tippen svårt att ta.
Nu straffas han för det av sin arbetsgivare.
Växjö • Publicerad 16 mars 2018

Den kommunanställde mannen har fått en skriftlig varning för att han stulit kasserad mat som var på väg till Växjö kommuns biogasanläggning.

– Han har satt det i system och stulit ganska många gånger har vi förstått, säger Maria Sundell Isling som är chef på tekniska förvaltningen.

Annons

Det handlar om frukt, bröd, mjölk och diverse andra produkter som affärerna kasserat och skickat vidare till en av kommunens anläggningar.

Enligt Maria Sundell Isling har den varnade mannen medgett att han stulit maten och förklarat det med att han har svårt att se när fullt ätbara mat kasseras samtidigt som det finns människor som svälter och inte har råd att köpa mat.

– Det är den förklaring han har gett.

Han har inte sålt matvarorna vidare eller skänkt bort den utan tagit hem den, enligt Maria Sundell Isling.

Stöld är uppsägningsgrundande men i det här fallet har kommunen tagit hänsyn till hans förklaring, varför han plockade med sig de kasserade matvarorna hem.

– Det finns något behjärtansvärt i att det är svårt att se mat som slängs när människor svälter men det är kopplat till hans person också. Han är en väldigt duktig medarbetare. Men vi var tvungna att markera för det här är inte ok, säger Maria Sundell Isling.

Så ni lät nåd gå före rätt den här gången?

– Ja, så kan man säga. Han har inte stulit skrot. Det var det som hände förra gången.

Smålandsposten har sökt den varnade mannen utan resultat.

Lennart ErnstssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons