Annons

Det bubblar i Rottne - polisen varnar för gängbråk

Polisen varnar för stort gängbråk i Rottne.
Två ungdomsgrupper kan drabba samman.
Polisen har kontaktat elever och föräldrar.
Rottne • Publicerad 20 oktober 2017
Polisen varnar nu för ett planerat storbråk i Rottne till helgen.
Polisen varnar nu för ett planerat storbråk i Rottne till helgen.Foto: Nathalie Alvhäll Lindahl

Tidigare i veckan fick polisen in uppgifter om att det planerades ett stort bråk i Rottne till helgen.

För att försöka förhindra att bråket sker åkte kommunpolis Scott Goodwin ut till elever i Rottne och Braås under torsdagen och informerade.

Annons

– Vi fick information om att ett stort bråk, med flera inblandade ungdomar, var planerat i Rottne till helgen. I stället för att vänta på att det skulle hända åkte vi ut till skolorna i Rottne och Braås och berättade att vi kände till det och vi berättade även vad händer om man blir tagen av polisen, säger han och fortsätter:

– Vi har fått in namn på vissa ungdomar och vi har även varit i kontakt med deras föräldrar.

Enligt Scott Goodwin är det första gången som polisen agerar på detta sätt, det vill säga informerar i förtid om var de vet, för att försöka förhindra bråk. Reaktionerna från eleverna ska ha varit väldigt positiva.

– Det var flera bra möten och förhoppningsvis har det öppnat upp ögonen hos barnen och att de inser att de inte ska göra så här och att vi på polisen vet vad som pågår.

Varför bråket var planerat känner polisen i nuläget inte till men enligt Scott Goodwin ska de handla om två ungdomsgäng.

– Vi har inte förhört några barn eftersom inget har hänt. Men det har bubblat ett tag i Rottne och det handlar om två grupperingar. Det kan handla om en grupp som är emot en annan grupp och vill hämnas, eller något i den stilen, säger han.

Scott Goodwin, kommunpolis i Växjö.
Scott Goodwin, kommunpolis i Växjö.Foto: Filip Sjöfors

Under den kommande helgen kommer polisen att vara mer närvarande i Rottne. Polisen uppmanar även föräldrar på orten att prata med sina barn.

– Prata med barnen om vad konsekvenserna blir om man är inblandad i ett bråk. Prata även om vad som händer om man inte bråkar men är på plats där andra bråkar. Är man på plats där andra bråkar kan man riskera att bli tagen av polisen. Man kan vara lika skyldig om man är med i ett gäng även om man inte slåss själv.

– Föräldrar bör uppmana sina barn att var en bra kompis och förhindra bråk, i stället för att stödja och heja på, fortsätter han.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons