Annons

Det täcker inte behovet

Jag är jätteglad över de tolv sökande men det täcker långt ifrån näringslivets behov.
Växjö • Publicerad 8 mars 2011

Det säger Joanna Kron, verksamhetsansvarig för den företagsägda föreningen Gotech vars syfte är öka intresset för teknik och arbete inom industrin.

Gotech har bland annat arrangerat studiebesök för ungdomar på industriföretag och pratat för elever i klassrummen i försök att tvätta bort den negativa attityden kring industrijobb, berättar Kron.

Annons

För eleverna på Kungsmadskolans industriprogram kommer skolans samarbete med Gotech att innebära vissa belöningar i form av till exempel en "flitpeng" på 500 kronor varannan månad, truckkort och svetslicens.

– Det är svårt att bedöma hur viktig vår insats varit i marknadsföringen men förhoppningsvis något eftersom vi jobbat med frågan i 2,5 år. Viktigast är förstås att eleverna väljer programmet av eget intresse.

Joanna Kron säger att hon är glad över de förhållandevis många sökande till Kungsmadskolan. Men - trots allt - så låga elevtal fyller långt ifrån näringslivets behov.

– Men vi hoppas att ytterligare elever valt programmet när det startar till hösten. Teknikföretagen går för högtryck.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons