Annons

Erica Månsson ny förvaltningschef

Erica Månsson blir ny tillförordnad förvaltningschef för kultur och fritid.
Växjö • Publicerad 30 oktober 2012
Erica Månsson kommer tillbaka till Växjö, nu som tillförordnad chef för kultur och fritid.
Erica Månsson kommer tillbaka till Växjö, nu som tillförordnad chef för kultur och fritid.Foto: Per-Erik Sandebäck

Erica Månsson var tidigare chef för Kulturparken Småland, ett uppdrag hon lämnade i juni för att bli kulturchef i Halmstads kommun.

Nu ska hon tillträda som tillförordnad kultur- och fritidschef den 1 december.

Annons

Det är många förändringar på kort tid. Du har väl knappt hunnit sätta dig in i jobbet i Halmstad?

– Nej, och det var inget lätt beslut. Men jag fick ett bra erbjudande och har familjen i Växjö och det sker spännande saker med idrotten i Växjö, säger Erica Månsson.

Kommer du att ta med dig något från Halmstad till Växjö, i form av idéer, intryck?

– Det finns mycket att lära av kulturförvaltningen här. Den fungerar så bra. Men jag vet inte hur kulturförvaltningen i Växjö fungerar. I Halmstad är man väldigt lyhörd mot kunden, medborgarna och lyssnar på dem, svarar Erica Månsson.

Du tillträder ett sex månaders förordnande som förvaltningschef för kultur och fritid. Vad händer sedan?

– Det vet jag inte. Du får fråga Ove Dahl. Jag ger inte upp en så fin anställning som den här i Halmstad för inget alls. Jag är fast anställd som förvaltningschef vid kommunstyrelsen, säger hon.

Enligt kommunchef Ove Dahl är avsikten att Erica Månsson fortsätter att arbeta som kultur- och fritidschef efter de sex månaderna

– Hon fortsätter i den rollen självklart. Hon är anställd hos mig, av kommunstyrelsen. Vi gjorde så här eftersom det är två nämnder. Det är bara formalia, säger Ove Dahl.

Margitta Lennartsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons