Annons

Eskil ger inte upp - kan utmana

Eskil Erlandsson (C) tänker ta strid för sin riksdagsplats.
Han berättar att valberedningen har uppmanat honom att inte kandidera.
Växjö/Ljungby • Publicerad 13 november 2017
Eskil Erlandsson (C) tänker ta strid på centerpartiets stämma för sin riksdagsplats.
Eskil Erlandsson (C) tänker ta strid på centerpartiets stämma för sin riksdagsplats.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

I fredags kom nyheten att centerpartiets valberedning i Kronobergs län inte vill att Eskil Erlandsson fortsätter i riksdagen. När deras förslag till riksdagslista presenterades fanns hans namn inte med.

Men nu berättar han att han är beredd att ta strid för sin riksdagsplats på partiets stämma.

Annons

– Jag kandiderade, ställde upp i provvalet och vann det. Nu när jag har sett det definitiva resultatet vågar jag påstå att jag vann mer övertygande än jag har gjort någon gång tidigare, säger han till Smålandsposten.

Tänker du ta strid på stämman?

– Jag har upprepade gånger sagt att jag står till valberedningens förfogande för omval och det inkluderar att man gör det även när det blir allvar, det vill säga på en stämma. Sen kommer jag inte att ställa mig upp på stämman och föreslå mig själv.

Står du till förfogande om någon annan föreslår dig?

– Jag står till stämmans förfogande, har ställt upp i provvalet och meddelat valberedningen att jag gärna fortsätter mitt arbete i riksdagen. Det står jag fortfarande fast vid.

Interna källor från partiet berättar att ett av skälen till petningen av dig är att du inte har synts tillräckligt mycket massmedialt. Vad säger du om det?

– Centerpartiets kommunikationsavdelning gör mätningar ett par gånger om året och jag hamnar nästan alltid på pallen när det gäller omnämnanden i media, över hela landet. Nu senast vann jag mätningen efter Annie Lööf.

Har du blivit uppmanad att lämna riksdagen eller att inte ställa upp till omval?

– Jag har blivit uppmanad att inte att kandidera, det var valberedningen som kom med den uppmaningen. Men samtidigt har jag fått den motsatta uppmaningen från andra centerpartister och det var det som fick mig att ställa upp till omval.

För att bli vald till riksdagen behöver man inte bli vald i den valkrets man ställer upp i. Om du inte får stöd i Kronoberg kan du tänkta dig att söka stöd i en annan valkrets?

Annons

– Kronobergs län är mitt hemlän och det är där jag alltid har kandiderat. Jag är väldigt hembygdskär och har inga planer på att kandidera någon annanstans.

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons