Annons

Extra mobilmaster skjuts på framtiden på landsbygden

Boende i Tolg/Asa, Jät, Kalvsvik och Gemla/Gransholm får fortsätta vänta på bättre mobiltäckning.
Växjö • Publicerad 31 maj 2016
På vissa orter i kommunen finns ingen mobiltäckning alls. Foto: Björn Lindgren/TT
På vissa orter i kommunen finns ingen mobiltäckning alls. Foto: Björn Lindgren/TT

Ny teknik gör att Växjö kommun har beslutat sig för att avvakta med investering i mobilmaster där det är dålig täckning. I ett projekt har renhållningsbilar mätt mobiltäckningen i Växjö kommun och kartlagt de platser där det inte går att ringa. Under hösten och vintern har kommunen tittat på möjligheten att sätta upp samhällsmaster på de platserna. Men det skjuts nu på framtiden, och planerna ska eventuellt slopas helt. Anledningen är att mobiloperatörerna får högre krav på sig som tros förbättra mobiltäckningen, samt möjlighet att koppla ihop mobilnäten med wifi-nät.

– Vi vill inte investera i något som kommer att vara gårdagens teknik. Rådet vi har fått från både Wexnet och tjänstemännen på kommunen är att avvakta eftersom man nu genom fiber kan få bra telefontäckning. Det kanske inte kan lösa allt men vara ett bra steg på vägen så att man får täckning på gårdsplanen och i huset, säger Per Schöldberg (C), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Petronella A Lindgren

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons