Annons

Fängelse för omfattande alkoholförsäljning

Paret från Braås, som under flera års tid smugglat och sålt stora mängder alkohol till ungdomar, dömdes i går i Växjö tingsrätt. Mannen döms till fängelse i 1,5 år och kvinnan till villkorlig dom med samhällstjänst i 160 timmar.
Växjö • Publicerad 5 juli 2012

Enligt polisen har utredningen fram till domen varit en av de största utredningar om alkoholförsäljning som genomförts i länet. Under förhören erkände den 65-årige mannen försäljning av alkohol, men nekade hela tiden till både olovligt innehav och till att ha sålt till minderåriga. Kvinnan förnekade brott och hävdade att hon inte känt till försäljningen. Tingrättens bedömning bygger på vittnesuppgifter från ett tjugotal köpare, varav de flesta unga, och den stora mängd alkohol upptäcktes vid polisens tillslag i slutet av april. Den 60-åriga kvinnan döms till villkorlig dom och samhällstjänst, eftersom tingsrätten bedömer att mannen varit drivande i försäljningen och skött smugglingen. Mannen döms till fängelse i ett år och sex månader.

Calle Berglund
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons