Annons

Fängelse för rattfull polis

I somras körde den kraftigt berusade Kronobergspolisen in i en vägstolpe på riksväg 30 vid Bredhult.
Under onsdagen dömdes polismannen till två månaders fängelse för grovt rattfylleri.
Växjö • Publicerad 24 mars 2011

"Körsträckan har varit lång och körningen har skett vid en tidpunkt då andra människor brukar vara ute i trafiken för att ta sig hem från till exempel fester och nattklubbar. Vidare har körningen slutat i en trafikolycka", motiverar Växjö tingsrätt fängelsedomen.

Dessutom framhålls att polismannen hade en mycket hög alkoholhalt, 2,33 promille. Gränsen för grovt rattfylleri går vid en promille.

Annons

Trafikolyckan inträffade omkring halv två den aktuella natten i juni förra året. Polismannen var ledig och vid tillfället på väg till en kamrat i Lammhult. Färden slutade med en nedkörd vägstolpe och en förbipasserande bilist ringde polisens ledningscentral.

Tingsrätten konstaterar i domen att straffet måste bli fängelse och går därmed tvärtemot frivården som i sitt yttrande föreslagit skyddstillsyn.

Den dömde polismannen får behålla jobbet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons