Annons

Fängelsestraff för stulna båtmotorer

Ett års fängelse och utvisning från Sverige – under de närmaste fem åren.
Det blev straffet för den 35-årige man som knyts till stölder av båtmotorer för närmare 700?000 kronor.
Växjö • Publicerad 12 november 2014

Det var i slutet av september som Kronobergspolisen kontrollerade minibussen som två män från Ukraina, 35-åringen och en kamrat, åkte i. De stoppades på riksväg 23 vid avfarten till Vederslöv.

I minibussen fanns bland annat flera stulna båtmotorer från Dalarna, och kamraten döms till tre månaders fängelse samt utvisning för häleri.

Annons

35-åringen döms också för häleri när det gäller dessa båtmotorer. Men DNA på cigarettfimpar knyter honom även till 18 inbrottsstölder i båthus i Värmland där båtmotorer för mycket stora värden försvann.

Trots att männen hade med sig stöldgodset förnekade de häleri och 35-åringen hade, trots DNA-bevisningen, samma inställning när det gäller stölderna.

Männen ska vara kvar i häkte eftersom det annars finns risk för fortsatt brottslighet eller att de försöker undandra sig fängelsestraffet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons