Annons

Far och son hotade socialsekreterare

En 49-årig man döms till fängelse i två månader efter att ha hotat skära halsen av socialsekreterare i Växjö. Den 20-årige sonen slipper fängelse trots att han någon dag tidigare hotat skjuta en annan socialsekreterare.
Växjö • Publicerad 7 december 2011

”Hot mot tjänsteman av det slag som NN (20-åringen) gjort sig skyldig till utgör ett så kallat artbrott, vilket talar för att påföljden ska bestämmas till fängelse”, skriver tingsrätten i domen.

Men domstolen väljer ändå att nöja sig med villkorlig dom kombinerat med 50 timmar samhällstjänst.

Annons

Den utsatta socialsekreteraren berättade under rättegången att 20-åringen krävde att beslutet att omhänderta en bror enligt LVU skulle ändras. Mannen sa att han skulle hämta en pistol och skjuta henne.

-Jag blev rädd, berättade socialsekreteraren som skall få 5 000 kronor i skadestånd.

49-åringens dödshot mot en annan socialsekreterare och en arbetsledare på socialförvaltningen renderar dock fängelse. Han döms även för fyra grova olovliga körningar som skedde inom två veckor.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons