Annons

Färdtjänsten hindras av snön

Snöläget på länets vägar har gjort att färdtjänsten har väldiga problem.
För första gången har man nu därför vädjat till sina resenärer att inte genomföra resor som inte är absolut nödvändiga.
Växjö • Publicerad 20 december 2010

Samtidigt som de ansvariga på Serviceresor just nu sitter och planerar de 900 bokade körningarna på julafton så vädjar man till färdtjänstresenärerna att inte resa i onödan de närmaste dagarna. Orsaken är att snöproblemen med halt väglag som råder på vägarna gör framkomligheten för färdtjänstens fordon blir mycket problematiskt till exempel ute på landsbygden. Tidsschemat håller inte och man hinner inte med, därför vädjar man nu till resenärerna att de närmaste dagarna håller ner på resandet.

– Vi har haft och har svårigheter att klara av våra service på ett säkert och tillfredsställande sätt. Därför vädjar vi till resenärer som inte absolut måste resa de närmaste dagarna att avvakta några dagar, så att vi kan klara av att utföra de resor som är absolut nödvändiga, säger Anders Göranson chef för serviceresor.

– Så länge det fortsätter att snöa hela tiden lär läget inte ljusna men om ett par dagar har vi troligen ett normalt läge i trafiken igen.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons