Annons

Fem studenter stängs av för fusk

Sex studenters agerande har blivit ärenden för disciplinnämnden. Med start vid höstterminens början stängs fem av dem av medan en sjätte får en varning.
Växjö • Publicerad 28 juni 2014

Två av studenterna har arbetat tillsammans med en övningsuppgift trots att uppgiften skulle utföras individuellt. Eftersom det rör sig om en liten del av en större uppgift blir avstängningen två veckor.

Två andra studenter har lagt ut en inlämningsuppgift på nätet för att försöka få hjälp med svaret. Eftersom studenterna lämnat in uppgiften tillsammans anser disciplinnämnden att båda studenterna är skyldiga till fusket. Därför stängs de av i åtta sammanhängande veckor.

Annons

En student har lämnat in en text som inte författats av henne själv i en examinationsuppgift och stängs av i åtta veckor.

Ingen av studenterna får under tiden delta i prov, undervisning eller annan verksamhet inom ramen för utbildningen.

Den student som varnas har inte redovisat källor i tillräcklig utsträckning i sitt examensarbete på masternivå. ”Information om nödvändigheten av att citera korrekt och ange källor har inte varit fullständig” skriver disciplinnämnden i sitt utlåtande.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons