Annons

Femte bästa restaurang i Sverige

Dryckesmagasinet Livets goda har rankat Sveriges 20 bästa restauranger. På femte plats hittas Växjö-restaurangen PM & Vänner.
Växjö • Publicerad 20 februari 2014
Foto: 

– Det har varit en nervös stämning i hela branschen över vintern. Alla har väntat på den här listan, berättar en glad Per Bengtsson efter avslöjandet av listan på Sveriges 20 bästa restauranger.

Det var en stor lättnad och en närmast euforisk känsla som infann sig hos restaurangteamet när listan offentliggjordes.

Annons

– De har visserligen varit här och fotat restaurangen, men det har de gjort på 50-60 restauranger i Sverige. Att det bara var 20 restauranger på listan gjorde det svårt att veta hur det skulle gå. Av två skäl är det extra kul att få det här priset. Det känns som att man utgått från gästernas perspektiv: det är gästens upplevelse som är i fokus. Vår vinkällare har också fått fina poäng, det är roligt när många i teamet får del av uppmärksamheten.

Allra bästa restaurangen enligt Livets goda finns i Jämtland, det blev Fäviken Magasinet. Där finns numera tidigare PM-sommelieren Robert Andersson från Alvesta som vann SM i sommeleri 2012.

– Och hos andrapristagaren, Frantzén finns Fredrik Horn, också han sm-mästare och sommelier.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons