Annons

Festivalen lockade många besökare

något För alla. Som vanligt lockade Karl-Oskardagarna många be­sökare under helgen och det fanns något för alla. Musik, karuseller och ponny­ridning för att nämna några aktiviteter.
Växjö • Publicerad 11 augusti 2014
Foto: 

Karl-Oskardagarna är nu slut och arrangören Växjö Citysamverkan är nöjda med helgens evenemang.

– Vi är väldigt nöjda. Det har kommit många besökare och vi har haft väldigt bra väder. Exakt hur många som besökte evenemanget vet jag ännu inte då de siffrorna blir klara först i veckan, säger Jenny Rungegård, VD på Växjö Citysamverkan, när Smålandposten springer på henne i vimlet.

Annons

För alla besökare fanns det mycket att hitta på. Förutom all musik på Stortorget och alla knallar var tivolit väldigt populärt. När Smålandsposten gick förbi var det långa köer med både barn och vuxna som ville åka karusellerna.

Det var inte bara på Stortorget och kring Stor­gatan som det skedde evenemang utan även de andra torgen sprudlade av aktiviteter. På Båtsmanstorget var det dansuppvisning av flera av regionens dansklubbar och i om­rådet kring Växjö teater höll flera idrottsklubbar till. När Smålandsposten gick förbi Nygatan var ponny­travet i full gång.

Från polisens sida rapporterar de om en relativt lugn festivalhelg.

– Vi har haft lite fylleri och misshandelsfall men det har inte varit ­några större mängder. Karl-Oskardagarna har blivit mycket lugnare under de senaste åren, säger Bengt Almkvist, inre befäl på Kronobergspolisen.

Tidigt på lördagskvällen drog ett kraftigt regn­oväder in över Växjö vilket ledde till att centrum nästan tömdes på folk. Men så fort det hade slutat att regna kom festen i?gång igen.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons