Annons

Fler ansöker om skuldsanering

Antalet ansökningar som rör skuldsanering har ökat med 25 procent i hela landet. Och Växjö kommun sticker ut ännu mer. Här har ansökningarna nästan fördubblats.
Växjö • Publicerad 24 juli 2012

Kronofogdemyndigheten har fått sätta in extra resurser för att klara trycket från de ansökningar om skuldsanering som kommit in i år. Under första halvåret 2011 ansökte 3 928 personer om skuldsanering i hela landet. Jämfört med samma period i år har 4 841 ansökningar kommit in.

I Kronobergs län har det svängt rejält, mot 48 ansökningar första halvåret 2011 till 82 ansökningar i år. I Växjö kommun har ansökningarna nästan fördubblats, vilket innebär en uppgång på nästan 90 procent. Enbart i Älmhults kommun och Tingsryds kommun har färre ansökningar kommit in.

Annons

Lena Bäcker, verksamhetschef på Kronofogden, tror att uppgången generellt sett beror på tre faktorer.

– Dels en ökad medvetenhet i samhället om möjligheten till skuldsanering, men också av lågkonjunkturen och att vi öppnade upp för fler möjligheter till skuldsanering i och med den nya lagen som kom förra året, säger Lena Bäcker.

Hanna Glössner
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons