Annons

Fler läser Smålandsposten - ökar på nätet

Allt fler läser Smålandsposten varje dag.
Under 2017 var det 100 000 personer som läste tidningen i någon form.
Det visar färska siffror från Orvesto.
Växjö • Publicerad 9 mars 2018
Allt fler läser Smålandsposten. Enligt ny statistik hade tidningen 4 000 fler läsare per dag 2017 jämfört med året innan.
Allt fler läser Smålandsposten. Enligt ny statistik hade tidningen 4 000 fler läsare per dag 2017 jämfört med året innan.Foto: Per Jodenius

Under 2017 var det 100 000 personer som läste Smålandsposten varje dag, antingen i papperstidningen eller på nätet. Vilket är en ökning med 4 000 personer per dag jämfört med året innan.

Det visar färska siffror från Orvesto, som årligen undersöker mediernas räckvidd.

Annons

När det gäller papperstidningen når Smålandsposten lika många läsare 2017 som 2016, medan det sker en ökning digitalt via smp.se.

– Jag är jätteglad och tacksam för dessa siffror. Fler än någonsin läser oss. Våra läsare på webben fortsätter att öka väldigt mycket samtidigt som lika många som tidigare fortsätter att läsa vår papperstidning, säger Henrik Cajnerud, marknadsområdeschef Kronoberg på Gota Media.

Även Smålandspostens chefredaktör Magnus Karlsson är nöjd med att allt fler tar del av tidningen.

– Det är glädjande att intresset för kvalitetsjournalistik fortsatt är starkt i Kronoberg. Och att Smålandsposten är förstavalet är tydligt, säger han och fortsätter:

– Vi fortsätter att utveckla vår produkt, såväl i papper som digitalt. Nu laddar vi för en stor lansering under våren...

Per JodeniusSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons