Annons

Fler studenter skriver sig i Växjö

Allt fler studenter är skrivna i Växjö. När kommunen jämför med förra hösten visar det sig att dubbelt så många nya studenter har folkbokfört sig här den här hösten.
Växjö • Publicerad 13 november 2014

På höstarna sker det största intaget av nya studenter vid Linnéuniversitet. Förra hösten valde 208 av de nya studenter att skriva sig i Växjö, i år var det mer än dubbelt så många, 418 stycken. För kommunen är det förstås ett viktigt tillskott till medborgarantalet. Marknadsföring riktad mot studenterna tror kommunen kan vara en orsak till att fler valt att folkbokföra sig här.

– Det här är en glädjande utveckling i vårt arbete att stärka Växjö som studentstad. Kommunen och Linnéstudenterna har gemensamt arbetat för att studenterna ska folkbokföra sig i kommunen och det har gett resultat, säger Per Schöldberg (C) kommunalråd.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons