Annons

Fler unga företagare

Under detta läsår kommer 587 gymnasieungdomar i Kronoberg att förverkliga sina affärsidéer som en del av undervisningen, enligt organisationen Ung Företagsamhet. Det motsvarar en ökning med 18 procent jämfört med förra läsåret.
Växjö • Publicerad 4 januari 2012

204 nya företag i Kronoberg. Det är resultatet av Ung Företagsamhet läsåret 2011/2012, enligt organisationen Ung Företagsamhet. Sammanlagt ökar antalet UF-företagare på länets gymnasieskolor med 18 procent jämfört med förra läsåret. Flest är de på Johan Bauergymnasiet i Växjö, nämligen 119 stycken.

Elever som under skoltiden har fått testa att starta, driva och avveckla ett företag startar oftare företag att även efter studenten, enligt organisationen Ung Företagsamhet.

– Häftigt att se vilken effekt som det här har på samhället. Vi ser att tidigare UF-företagare nu tar plats inom näringslivet genom att de vågar och inte är rädda att ta kontakt med människor, säger Marika Sunesson, tillförordnad regionchef vid organisationen Ung Företagsamhet i Kronoberg.

Emmylou Tuvhag
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons