Annons

Flera hundar ihjälbitna på hundpensionat

Tre hundar blev ihjälbitna – på ett hundpensionat i Kronobergs län.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2014
Foto: 

De tre hundarna har bitits ihjäl vid olika tillfällen av andra hundar som också varit inackorderade på det aktuella pensionatet.

En av de drabbade hundägarna berättar att hon lämnade två hundar på pensionatet, men fick enbart tillbaka en. Hennes andra hund låg död i en svart sopsäck i frysen.

Annons

– Vi skulle hämta hundarna den nionde augusti när vi kommit hem från semestern. Då möts jag av pensionatets ägare som har en av mina hundar i famnen och jag frågade var Maximus var, säger hundägaren, och tillägger:

– Då svarade han att Maximus inte lever längre. Det var som om jorden försvann under mig, jag fick världens chock.

Maximus var en pigg och nyfiken sjuårig chihuahua som vägde ett par kilo, men som gärna sprang fram till stora hundar.

– Han förstod inte att andra hundar kan vara farliga för honom. Enligt pensionatets ägare har Maximus sprungit fram till en stor jakthund, som också var inackorderad, när den rastades.

Jakthunden högg Maximus som avled kort efter att han blivit biten. Den döda hunden placerades enligt hundägaren i en frysbox.

– Det visade sig att Maximus varit död i cirka två veckor när vi kom för att hämta honom. Men ingen hade kontaktat oss, det här har drabbat hela familjen och vi blev så chockade att vi bara åkte därifrån.

Dagen efter samlade hundägaren mod och hämtade den döda hunden som kördes till Växjö djursjukhus.

– Maximus ligger fortfarande i djursjukhusets kylrum. Det kan behövas ett obduktionsprotokoll för försäkringsersättning. Det här är fruktansvärt och jag har haft svårt att sova.

En vecka senare blev en annan hund, en Lagotto, svårt biten och avled av skadorna.

– Vår älskade hund Leo blev ihjälbiten. Hela familjen blev chockad när vi fick beskedet. Han var världens snällaste och en riktig familjehund som aldrig morrat eller skällt på en annan hund, säger Leos matte.

Annons

Beskedet var att en blandrashund, bland annat American staffordshire terrier, bet ihjäl Leo med våldsamma bett över hals, nacke och ben. Pensionatets ägare lyckades till slut få loss Leo och ringde en veterinär. Trots att veterinären sydde skadorna med en stor mängd stygn under flera timmar gick hundens liv inte att rädda.

Strax innan midsommar ska dessutom ytterligare en hund ha blivit så illa biten på pensionatet att den avlivades.

Smålandsposten har varit i kontakt med hundpensionatets ägare, men han vill inte kommentera det inträffade.

– Det här är väldigt traumatiskt för alla inblandade, säger han.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons