Annons

Flera hundra tusen kronor till husköpare

En förlikning har nåtts efter en husaffär i Hovmantorp i januari 2008. Köparna som stämde Anticimex i Växjö på ?920 000 kronor efter en dålig besiktning får nu flera hundra tusen kronor i ersättning.
Växjö • Publicerad 28 oktober 2010

– Vi vill inte uttala oss om innehållet i förlikningen som är en uppgörelse mellan två parter, säger Björn Jarlvik vid Växjö Advokatbyrå som företrätt husköparna.

Stämningen i mars 2009 riktades mot aktiebolaget Mats Franssons Saneringstjänst, franchisetagare för Anticimex i Växjö, för en bristande besiktning. I företagets utlåtande fanns förutom påpekanden om mindre brister enbart noteringen om risk för skador i anslutning till två golvbrunnar.

Annons

När problem upptäckts efter affären lät husköparna aktiebolaget Byggkvalité Ingenjörsbyrå göra en ny besiktning. Det visade sig att huset inte alls var i så gott skick som utlåtandet från Anticimex gjorde gällande. Det beräknades kosta 920 000 kronor att åtgärda alla brister och det skall jämföras med att huset i centrala Hovmantorp kostade 1 350 000 kronor.

Fallet överlämnades till Anticimex jurister vid skadegruppen i Stockholm och redan sommaren 2009 gick juristerna med på att betala 290 000 kronor och senare ytterligare cirka 90 000 kronor.

– Förlikningen har naturligtvis träffats ovanför den medgivna nivån. Men vilken nivå det är säger vi inte, konstaterar Björn Jarlvik.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons