Annons

Strömlöst i Växjö – byggställning blåste ner

Växjö • Publicerad 25 oktober 2017

Vid fyratiden på onsdagseftermiddagen meddelade Eon att cirka 350 av bolagets elkunder i Braås, Dädesjö och Sjösås i Växjö kommun har drabbats av strömavbrott.

Orsaken till avbrottet är okänd men felsökning pågår. Enligt Eons hemsida beräknas strömavbrottet vara åtgärdat kring klockan sju i kväll.

Annons

Knappt en timme tidigare drabbades 112 av Veabs elkunder strax öster om Växjö – i trakterna kring Hollstorp – av ett strömavbrott. Även här pågick felsökning och Veab angav att avbrottet kunde bero på att ledningar hade blåst ner.

Strax efter klockan sex meddelade Veab att samtliga kunder i Hollstorp hade fått tillbaka strömmen.

Blåsten har även gjort att en byggställning på Campusområdet i Växjö har rasat ner, rapporterar SVT Nyheter Småland på sin hemsida. Ställningen stod vid nybygget av studentlägenheter och den nya Ica-butiken längs med Teleborgsvägen.

– Det var blåsten som orsakade det. Inga personer skadades och det kommer att åtgärdas direkt, säger Staffan Dahlström, vd för GBJ bygg som står bakom bygget, till SVT Nyheter Småland.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons