Annons

Folklivet är igång redan under eftermiddagen

I öltältet på Stortorget är det tunnsått och likaså i karusellerna. Men redan under tidig fredagseftermiddag kryllar det av folk på Växjös gator. Karl-Oskardagarna har börjat.
Växjö • Publicerad 6 augusti 2010
Melvin Brandstedt tillsammans med storebror Noah.
Melvin Brandstedt tillsammans med storebror Noah.Foto: Linn Hedesström Blad
"Man blir lite av en packåsna med all skit som ungarna dragit ihop" säger Leif Gustavsson från Uråsa. Här tillsammans med Ulla Gustavsson.
"Man blir lite av en packåsna med all skit som ungarna dragit ihop" säger Leif Gustavsson från Uråsa. Här tillsammans med Ulla Gustavsson.Foto: Linn Hedesström Blad
Mikaela Gredegård från Karlskrona och Jenny Hilli Sjöqvist från Mariestad väntar på att Rix FM festival sska dra igång klockan sju. De har suttit här sedan klockan tolv.
Mikaela Gredegård från Karlskrona och Jenny Hilli Sjöqvist från Mariestad väntar på att Rix FM festival sska dra igång klockan sju. De har suttit här sedan klockan tolv.Foto: Linn Hedesström Blad
Axels nöjesfält är på plats på Stortorget och på parkeringsplatsen vid järnvägsstationen.
Axels nöjesfält är på plats på Stortorget och på parkeringsplatsen vid järnvägsstationen.Foto: Linn Hedesström Blad
Noah Brandstedt får en ballong formad till ett svärd. Han är här tillsammans med mamma Åsa och mormor Lena.
Noah Brandstedt får en ballong formad till ett svärd. Han är här tillsammans med mamma Åsa och mormor Lena.Foto: Linn Hedesström Blad
Anthony Tajaddod har redan på fredagseftermiddagen vunnit en mängd priser på Karl-Oskardagarna.
Anthony Tajaddod har redan på fredagseftermiddagen vunnit en mängd priser på Karl-Oskardagarna.Foto: Linn Hedesström Blad
Redan på eftermiddagen har folklivet kommit igång på Storgatan, men än är det inte jättemycket folk.
Redan på eftermiddagen har folklivet kommit igång på Storgatan, men än är det inte jättemycket folk.Foto: Linn Hedesström Blad

På Stortorget står Anthony Tajaddod. Han har famnen full med nallebjörnar som han vunnit och ska precis till att ta sig an gripklon - och även där väntar vinst för Anthony, i form av en enorm gummiboll.

– Det är riktigt roligt med Karl-Oskardagarna och alla kändisar som kommer, jag ser framförallt fram emot Darin och Timoteij, säger han.

Annons

En annan kändis som befinner sig i stan är Björn Hellberg som sitter utanför Bokia och signerar böcker. Allt medan folkmassorna rör sig längs med Storgatan. Än är de inte så många och det går fortfarande att ta sig fram. Men det är långt mycket livligare än en vanlig fredag i Växjö.

Framför scenen sitter Mikaela Gredegård från Karlskrona och Jenny Hilli Sjöqvist från Mariestad och väntar på att Rix FM festival ska börja. De har suttit här sedan tolv och ska sitta här i sju timmar innan evenemanget drar igång.

– Vi har kommit för att se Lovestoned, och kanske dricka O'boy, säger Jenny Hilli Sjöqvist.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons