Annons

Folkpartiet föreslår gratis inträde på museer

Kulturnämnden i Växjö bör utreda att införa gratis inträde på de museer som samverkar inom Kulturparken. Det menar folkpartisten Gunnar Nordmark.
Växjö • Publicerad 24 augusti 2010

I en skrivelse till nämnden menar Gunnar Nordmark att gratisinträde skulle bidra till att alla oavsett bakgrund lättare kan uppleva kulturen. Fler skulle därför få möjlighet att tillgodogöra sig den kultur som finns.

Han skriver också att om det utformas på rätt sätt leder det till ökande besökssiffror och intäkter för museiverksamheten. Då pekar han på att de statliga museerna haft fritt inträde och att det funnits kommuner i landet som också genomfört det och erfarenheterna har visat att intäkterna ökat bland annat genom kringförsäljningen. Om då satsar på samarbete med till exempel glasbruken skulle kringförsäljningen öka.

Han påpekar dock att en utredning måste göras först för att se hur ekonomin ska kunna klaras när entréavgifterna försvinner fram till dess att övriga intäktsbringande verksamheter utvecklats.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons