Annons

Förälskad man döms till böter

När den 41-årige mannen såg en studentbild i tidningen blev han förälskad. När han i en senare tidningsartikel upptäckte att kvinnan gratulerades på 18-årsdagen skickade han ett brev. Den oönskade uppvaktningen fortsatte. Nu har 41-åringen dömts för ofredande.
Växjö • Publicerad 27 augusti 2014

Den kärlekskranke mannens uppvaktning pågick under lång tid trots att kvinnan i ett tidigt skede förklarade att han skulle sluta. Han skickade plikttroget brev till kvinnan på hennes födelsedag, namnsdag och alla hjärtans dag. Kvinnan svarade inte på något av breven och hon har aldrig träffat mannen i verkligheten.

Under rättegången i Växjö tingsrätt berättade­ kvinnan att hon bodde hemma hos sina föräldrar när de första breven kom och att det då inte kändes så skrämmande. Värre blev det när hon flyttade till egen bostad i Växjö och breven i stället skickades dit.

Annons

Mannen började även ringa och läsa in meddelanden på hennes mobil. Kvinnan ringde till slut själv upp mannen och sa att hon inte ville höra något mer från honom.

41-åringen fortsatte dock att skicka brev och undrade varför hon var så elak när han skickade så fina brev. Trots hot om polisanmälan upphörde inte breven och till slut kontaktade kvinnan polisen.

– Jag trodde att hon tyckte om mig, sa mannen inför domstolen men dömdes till 80 dagsböter för ofredande.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons