Annons

Förskola utreds efter hjärnskakning

Den treåriga flickan föll baklänges från en skrinda och slog i bakhuvudet. Hon fick hjärnskakning och vårdades på akuten i Växjö. Skolinspektionen skall nu granska Pilbäckens Förskola efter händelsen.
Växjö • Publicerad 11 oktober 2010

Det är flickans mamma som anmält förskolan. Inte så mycket för själva fallet utan för att personalen inte agerade efteråt. Enligt mamman ringde de bara henne talade om att flickan slagit sig men att det inte var akut men att om hon kunde hämta upp flickan och ta hem henne vore det bra. När mamman kom till förskolan för att hämta flickan var treåringen dock så dålig att hon inte kunde stå själv och var svår att få kontakt med.

Hon tog då sin dotter till lasarettet där man konstaterade hjärnskakning och flickan fick sedan vård i ett par dagar.

Annons

Berit Persson rektor för förskolan säger att hon har förståelse för att mamman blev upprörd efter händelsen och säger att rutinerna skall ses över. Samtidigt menar hon att personalen egentligen inte gjorde något fel.

– Personalen pratade med flickan efter fallet och då gick hon själv och hon åt också lite mellanmål, men sedan blev hon sämre när mamman kom. Men nu skall vi se över om vi behöver mer utbildning för att lära oss signaler om när vi behöver ringa sjukvården, säger hon.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons