Annons

Förslag för nya simhallen skissade

En ny simhall med bättre förutsättningar har önskats av Växjösimmare. Nu finns en skiss över hur en ny simhall skulle kunna se ut, där en längre tävlingsbassäng och en ny hoppbassäng finns i tankarna.
växjö • Publicerad 27 december 2016
Skisserna av en ny simhall i Växjö är på idéstadiet. Bland annat finns det planer på en 50-metersbassäng och en helt ny bassäng för simhopp. Foto: Arkivfoto
Skisserna av en ny simhall i Växjö är på idéstadiet. Bland annat finns det planer på en 50-metersbassäng och en helt ny bassäng för simhopp. Foto: Arkivfoto

Idén att bygga en ny simhall går flera år tillbaka, men varken utformning och placering är klart.

Vöfab har tidigare velat köpa fastigheten söder om simhallen för att göra nybyggnation mot Kampen. Men tomten kneps av Anders Ömans bolag APP Properties AB och kommunen tvingas därmed satsa på en annan lösning.

Annons

Smålandsposten har tagit del av ett skissförslag där den "nya" simhallen är en om- och tillbyggnation av den gamla. I skissen ligger en 50-metersbassäng över den nuvarande motions- och tävlingsbassängen med kortsidan mot Växjösjön och läktare längs med långsidorna. Bassäng för hopp samt en mindre planeras söder om den nya tävlingsbassängen.

Växjö Simsällskap har länge önskat bättre möjligheter för både föreningens hoppande och simmande medlemmar. Längre bassänger, högre i tak och läktare har stått på önskelistan.

– Det viktigaste för oss är en 50-metersbassäng som skulle ge oss helt andra förutsättningar för att anordna tävlingar som SM och så vidare, samt bättre träningsförhållanden, säger Ingela Blad ordförande för Växjö SS.

Enligt Anna-Karin Axelsson, tf chef över kultur- och fritidsförvaltningen, är en viktig del av en ny simhall att simföreningarna får ändamålsenliga lokaler. Skissen är ännu på idéstadiet och ritningsförslagen är grova och inget beslut finns ännu poängterar Axelsson. Antalet bassänger och läktare är inte klart.

– Det beror ju också på hur mycket det får kosta i slutändan.

Är en ny simhall år 2020 möjligt?

– Det är en målbild och vi har med det i våra budgetdialoger om att vi ska bygga en ny simhall.

Nästa år ska förslaget på ny simhall lämnas till politikerna.

Hannes Tobiasson

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons