Annons

Förslag vill underlätta för pendlare över gränser

Slå ihop länstrafikbolagen i Sydsverige och bilda ett gemensamt bolag, då blir det lättare att pendla. Det förslaget presenterade Sydsvenska Handelskammaren igår.
– Vi ger politikerna fyra år, säger vd Stephan Müchler.
Växjö • Publicerad 25 oktober 2010

Att pendla över länsgränserna kan vara besvärligt, enligt Stephan Müchler går det inte att få uppgifter om tidtabell och priser på ett ställe när man till exempel reser från Skåne till Växjö.

Handelskammaren har därför tagit fram en rapport i syfte att få politikerna i Kronoberg, Kalmar, Blekinge, Skåne och Hallands län att bilda ett gemensamt trafikbolag, även Jönköpings län ska få möjlighet att vara med.

Annons

– Skånetrafiken är ett bra exempel på att en fusion har lett till ökat resande. En större operatör kan också ha bättre fordon och pressa priserna, säger Stephan Müchler.

– Om regioner utanför Öresundsområdet ska utvecklas och attrahera kvalificerade anställda till företag, så måste infrastrukturen fungera, säger Stephan Müchler. Annars blir det en hemsko.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons