Annons

Försökte skydda sin pojkvän vid gängmisshandel – blev stampad i ansiktet

När gänget överföll pojkvännen försökte hans flickvän skydda honom genom att lägga sig över honom. Då blev hon sparkad och stampad i ansiktet.
Nu åtalas två unga Växjöbor efter den brutala gängmisshandeln i centrum.
Växjö • Publicerad 17 mars 2021 • Uppdaterad 18 mars 2021
Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade på Norra Järnvägsgatan i Växjö centrum en helgnatt i oktober förra året.

Ett ungt par hade handlat i en butik och när de kom ut på gatan uppstod bråk med ett ungdomsgäng som befann sig på platsen.

Annons

Den unge mannen berättade för polisen att han först blev omringad av 7-8 ungdomar och att det strax därefter befann sig ett 15-tal personer runt honom. Han fick ta emot flera knytnävsslag och när han föll till marken fortsatte misshandeln genom att flera personer slog och sparkade honom i ansiktet.

Flickvännen försökte då skydda honom genom att lägga sig över honom på marken. Då fick även hon ta emot flera sparkar och hon blev även ”stampad i ansiktet”.

Det utsatta paret fick föras med ambulans till Växjö lasarett men de klarade sig utan allvarliga skador.

Paret kunde peka ut två ungdomar för polisen som särskilt drivande i misshandeln, en 17-åring och en 18-åring. De greps av polisen och anhölls dagen efter händelsen.

17-åringen och 18-åringen åtalas nu vid Växjö tingsrätt misstänkta för grov misshandel av den unge mannen, bland annat eftersom de enligt åklagaren har sparkat och stampat på hans huvud när han låg ner. ”Brottet bör bedömas som grovt eftersom XX och YY har visat särskild hänsynslöshet och råhet”, skriver åklagaren i stämningsansökan.

De båda åtalas även för misshandel av normalgraden gällande den unga kvinnan.

När 17-åringen och 18-åringen förhördes av polisen nekade de till att ha deltagit i gängmisshandeln. 17-åringen förklarade att han i stället skrek ”polisen kommer”, för att försöka avbryta misshandeln när han såg att den unga kvinnan blev sparkad i ansiktet.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons