Annons

Förundersökning inledd efter elevers skattjakt

Polisen har inlett en förundersökning mot fyra personer i studentkommittén på Växjö Fria gymnasium. Misstanken är sexuellt ofredande under en så kallad skattjakt där elever har uppmanats att ha sex med en namngiven tjej.
Växjö • Publicerad 25 juni 2019
En skattjakt som utfördes av studenter hade flera kränkande uppdrag.
En skattjakt som utfördes av studenter hade flera kränkande uppdrag.Foto: Pontus Lundahl/TT

Växjö tingsrätt har utsett offentliga försvarare för samtliga fyra misstänkta efter begäran från polisens förundersökningsledare. De misstänkta fick direkt försvarare som med hänsyn till ungdomarnas ålder ska hjälpa dem under hela förundersökningen och en eventuell rättegång.

Brottsdatum har satts till den 21 maj då skattjakten på Växjö Fria Gymnasium genomfördes. Listan med uppdragen som delades ut till elever kunde inte bara uppfattas som kränkande utan kan också ha varit brottslig. Det är detta som förundersökningen ska ge svar på.

Annons

Uppgifterna under den traditionella skattjakten för avgångseleverna gav poäng och ett av flera kränkande uppdrag var alltså att ha sex med en namngiven tjej på en annan skola.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons