Annons

Fräck biltjuv körde i väg med såld bil

I ett obevakat ögonblick öppnade tjuven portarna hos bilaffären Motorsport i Växjö och körde ut med en Citroën.
Han greps under mid­sommarhelgen utanför Helsingborg och häktades ­i går av Växjö tingsrätt.
Växjö • Publicerad 24 juni 2014

– Vi observerade en man här först på måndagen i förra veckan som inte ville­ ha någon hjälp. Sedan kom han tillbaka på tis­dagen, pratade lite men ville inte heller då ha någon hjälp, säger Leif Svensson, verkställande direktör på Motorsport.

– Sedan gömde han sig förmodligen bakom en bil, lyfte upp porten när vi fikade och körde iväg med bilen.

Annons

Bilen var såld och nyckeln­ satt i tändningslåset. Stölden upptäcktes först på onsdagen när den skulle levereras till köparen. Misstankarna riktades snabbt mot mannen som lite planlöst tittat runt bland bilarna.

Under midsommar­aftonen greps den 56-årige­ mannen som misstänks för bilstölden. Han körde­ bilen som stoppades av polisen i en rutinkontroll utanför Helsingborg. I bilen fanns även en kvinna som släpptes efter förhör.

56-åringen häktades i?går av Växjö tingsrätt. Han är sedan tidigare­ välkänd i kriminella samman­hang och är en biltjuv som flera gånger varit upphovet till polisjakter.

Mannen förekommer under 26 avsnitt i belastningsregistret och en av hans specialiteter är just bilstölder – ofta där nycklarna av någon anledning suttit i tändningslåset.

Han frigavs i våras från ett 22 månader långt fängelse­straff för bland annat grov vårdslöshet i trafik, grovt bedrägeri och bilstölder.

”...[Han] lyfte upp porten när vi fikade och körde i?väg med bilen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons