Annons

Frisk kvinna ofredad med ambulans

Fyra gånger åkte ambulansen hem till kvinnan efter larm till SOS om att hon var förgiftad. Men hon var hela tiden fullt frisk - någon hade falsklarmat.
Växjö • Publicerad 17 januari 2017
Fyra gånger åkte ambulansen hem till kvinnan efter larm till SOS om att hon var förgiftad. Men hon var hela tiden fullt frisk. Foto: Filip Sjöfors
Fyra gånger åkte ambulansen hem till kvinnan efter larm till SOS om att hon var förgiftad. Men hon var hela tiden fullt frisk. Foto: Filip Sjöfors

Vid två tillfällen under slutet av 2016 och redan två gånger under 2017 har någon ringt till SOS Alarm och uppgett att kvinnan blivit akut förgiftad.

– När mina kollegor sedan kommit till adressen så har hon inte alls varit det och då är våra riktlinjer att vi ska polisanmäla. Det här betraktar vi som ett allvarligt brott, Fredrik Hidebring avdelningschef för ambulansen i Växjö och östra Kronoberg.

Annons

Kvinnan har två vittnen som sett hur hon blivit utsatt och de två har gjort efterforskningar av vem som stått för uppringningarna. Polisen har inlett en förundersökning och utredaren Gabrielle Mellqvist bekräftar att det finns en misstänkt men är i övrigt förtegen.

– Vi är mitt uppe i den här utredningen så jag vill inte säga så mycket mer.

Enligt Fredrik Hidebring är inte falsklarm något utbrett problem, åtminstone inte för ambulansen i Växjö eller östra Kronoberg där han är verksam.

– Vi har kanske haft något till men inte på det här viset, vi har varit förskonade. Det händer att någon på ett boende ringer efter ambulans utan att ha kontakt med personal men inte så här.

Falsklarm är ett brott enligt svensk lag och straffas vanligen med böter men fängelse finns på straffskalan.

Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons