Annons

Friskis & Svettis i Växjö försatt i konkurs

Klockan 15 på fredagen meddelade Växjö tingsrätt det formella konkursbeslutet för Friskis & Svettis i Växjö. Fastighetsägaren Burde Förvaltning AB drog tidigare under dagen tillbaka sin invändning mot en konkurs.
Växjö • Publicerad 6 december 2013

Parterna har framför allt inte kommit överens om nivån på hyran och den ideella föreningens styrelse har ansett att en konkurs är enda utvägen. Det har fastighetsägaren motsatt sig och ifrågasatt om föreningen verkligen är på obestånd. Men inför förhandlingen i tingsrätten meddelades den ändrade inställningen.

Friskis & Svettis i Växjö har omkring 3 800 medlemmar och föreningens ordförande Urban Zandler beklagar den uppkomna situationen och skyller på den höga hyran.

– Det här är hemskt tråkigt. Vi har en fruktansvärt fin lokal men den är inte värd 250 000 kronor i månaden. Det går inte att klara en sådan hyresnivå, sa han efter konkursförhandlingen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons