Annons

Gammal och ny Växjöbo prisas för vinkunskaper

Växjö utmärker sig igen i restaurangbranschen. På fredagen korades årets sommelier 2014 av dryckesmagasinet Livets Goda.
Växjö • Publicerad 21 februari 2014

Vinkunskaper och Växjökoppling verkar gå hand i hand. Två sommelierer blir årets Livets goda sommelierer 2014. Priset delas ut av samma magasin som rankat de 20 bästa restaurangerna i Sverige. Och vinnarna i år är två: Rubén Sanz Ramiro heter den ena, alldeles ny chefssommelier på PM & vänner i Växjö. "Med en imponerande kunskap och genuin professionalism har Rubén Sanz Ramiro etablerat en internationell tyngd i det svenska sommelierhantverket." skriver man bland annat i motiveringen. Den andra vinnaren är Fredrik Horn på restaurang Frantzén i Stockholm. Växjöbördiga Fredrik Horn har under flera år arbetat som sommelier och chefssommelier på PM & vänner i Växjö, och motiveringen nämns att han "utvecklat en modern, internationell och opretentiös vinfilosofi. Han har med stor träffsäkerhet lagt grunden till några av Sveriges bästa vinpaket och han serverar dessa med en fantastisk känsla och precision." Prisceremonin hålls i Stockholm i slutet av mars. Stipendiaterna tilldelas 10 000 kronor var.

Anna Fritzén
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons