Annons

Genomsökte kamraternas bostäder när de tränade

Under ishockeyträningen i Nelson Garden Arena tog en av Tingsryds AIF:s spelare nycklar till kamraternas bostäder. Han åkte sedan hem till kamraterna för att stjäla.
Växjö • Publicerad 9 december 2013

Nu åtalas den misstänkte tjuven vid Växjö tingsrätt för grov stöld, två fall av försök till grov stöld samt egenmäktigt förfarande.

– Han är avstängd och kommer inte tillbaka till föreningen. Det här är självklart väldigt tråkigt både för honom, lagkamraterna och föreningen. Det är egentligen en bra person och det är synd att han hamnat i den här situationen, säger Tomas Bergstrand i TAIF:s sportgrupp.

Annons

Händelsen inträffade i början av oktober när ett av föreningens lag tränade. Spelarna bytte om i lagets omklädningsrum som är försett med kodlås. När spelarna kom tillbaka till omklädningsrummet efter träningen var flertalet väskor öppnade och några kläder låg slängda på golvet. Spelarnas plånböcker stack dessutom tydligt upp ur byxfickorna.

En av de drabbade spelarna som genast kände igenom sina kläder upptäckte att både nycklarna till bostaden och mobiltelefonen låg kvar. Men känslan av lättnad ändrades när han kom hem och såg att ytterdörren stod öppen och lyset var tänt. Dörren var inte uppbruten utan hade öppnats med nyckel och i plånboken fattades en hundralapp.

Det visade sig snart att någon okänd person även hade varit inne i bostäderna hos två andra av lagets spelare. Men i deras bostäder var inget stulet.

Stölderna blev det stora samtalsämnet. Det visade sig att en av spelarna som på grund av skada lämnat träningen lite tidigare mött den nu misstänkte i det aktuella omklädningsrummet.

Ryktet gick snabbt och efter några dagar kontaktade den misstänkte själv företrädare för TAIF för att prata om stölderna och fråga varför han blev anklagad. Efter ett tag berättade den misstänkte att det var han som hade tagit nycklarna och varit hemma i spelarnas bostäder.

I polisförhör har den nu åtalade erkänt och sagt att han tänkte ta ett playstation. I en av bostäderna hittade han ett sådant spel och packade ned det.

– Då kom känslan då jag undrade vad jag håller på med, har han berättat och tillagt att spelet lämnades kvar.

Den misstänkte förnekar att han tog en hundralapp från en av kamraternas plånbok.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons