Annons

Ger bidrag till bilanpassning

Landstinget Kronoberg ska nu ge bidrag till bilanpassning för de personer med funktionsnedsättning som inte har rätt till motsvarande bidrag från Försäkringskassan.
Växjö • Publicerad 5 juni 2014

Personer med funktionsnedsättning kan i?dag få bidrag till inköp av bil och anpassning av bilen från Försäkringskassan. Men bidraget omfattar bara personer under 65 år som är beroende av bilen för jobb eller för daglig verksamhet, eller är förälder till barn med funktionsnedsättning.

Efter en motion från flera­ moderata landstingspolitiker har nu landstingsstyrelsen fattat beslut om att landstinget­ ska ge bidrag även till funktionsnedsatta som inte omfattas av Försäkringskassans regelverk. Dels för ökad livskvalitet, dels som ett sätt att minska­ kostnaderna för färdtjänst och sjukresor.

Liknande anpassningsbidrag finns redan i en rad landsting och regioner där det enligt motionen rör sig om ett fåtal personer med ett genomsnittligt anpassningsbidrag på 30000 kronor.

Andreas Westergren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons