Annons

Gott betyg för hemtjänsten

Nio av tio omsorgstagare är nöjda med hemtjänsten. Det visar en brukarundersökning.
– Det känns väldigt bra, framför allt känner man trygghet i hemmet, säger förvaltningschef Ann-Christin Nordlander.
Växjö • Publicerad 13 december 2013

Det är Socialstyrelsens årliga undersökning som ger goda resultat för äldreomsorgen. Ann-Christin Nordlander berättar att brukarna känner förtroende för vårdpersonalen och nöjda med hur de sköter sitt jobb.

– Vi får bra resultat för den oerhört viktiga grundstommen som bemötande och trygghet. Vi jobbar hela tiden med dessa frågor och utbildar personalen.

Annons

Svarsfrekvensen bland brukare i hemtjänst och på särskilda boenden är 65 procent. 84 procent av dem som bor i särskilt boende är nöjda med helheten. Sämre resultat får omsorgen när det gäller att meddela förändrade tider, önskemål finns att själv kunna påverka när hemtjänsten ska komma.

Ann-Margret Bohlin, verksamhetschef för Lammhults hemvård, är mycket nöjd med enhetens resultat:

– Vi har 100 procent nöjda brukare när det gäller personalens bemötande, man blir riktigt glad när man läser rapporten! Vi har också bra samarbete med anhöriga.

Hilda Frankki
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons