Annons

Greenpeace kampanjade mot kolkraft

Greenpeace tycker att det statliga energibolaget Vattenfall ska sluta med investeringar i tysk kolkraft. Därför åker de nu runt i landet och skapar opinion.
Växjö • Publicerad 13 juni 2014
Greenpeace kampanjade på Storgatan vid Willians park i Växjö.Foto: 

Flera förbipasserande reagerade nog på den stora uppblåsbara sak som stod på Storgatan, vid Willans park under fredagen. Det var ett kyltorn i miniatyr. I dess naturliga storlek, finns de på kolkraftverk, runt om i världen. Inne i kyltornet kunde intresserade skriva en kommentar om kolkraft, i ett anteckningsblock. Dessa kommenterar sammanställs sedan till en bok. En bok som Greenpeace planerar att överlämna till miljöministern.

– Växjö är en miljökommun och då känns det viktigt att komma hit. Vi vill påverka politikerna att ändra ägardirektiven för Vattenfall, så att de inte kan fortsätta att investera i kolkraft. Vattenfall borde ställa om till enbart förnybar energikällor, säger Sofia von Post, projektledare på Greenpeace.

Per Jodenius
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons