Annons

Gripen 32-åring misstänks för fem inbrott i bostäder

Polisen misstänker att den 32-årige mannen som anhållits för ett bostadsinbrott i Tegnaby kan ligga bakom ytterligare fyra inbrott i Åryd och Ingelstad.
Växjö • Publicerad 31 januari 2012

- Det är vår arbetshypotes. Om det finns minsta möjlighet att klara upp brotten ska vi inte missa den möjligheten, säger kommissarie Carl-Gustaf Rask vid Kronobergspolisen.

Under måndagen arbetade polisen intensivt med att försöka knyta 32-åringen, som är bosatt i Kristianstad, till bostadsinbrotten. Kriminaltekniker undersökte spåren som säkrats på brottsplatserna. Hur framgångsrika teknikerna är i det arbetet blir direkt avgörande för den fortsatta utredningen.

Annons

Den 32-årige mannen är tidigare dömd för stöld och han vägrade låta sig förhöras utan att ha en advokat vid sin sida. Växjö tingsrätt utsåg därför Malmöadvokaten Mikael Nilsson till offentlig försvarare. Under gårdagseftermiddagens förhör nekade 32-åringen till misstankarna.

Mannen greps under söndagskvällen i sitt hem i Kristianstad eftersom hans bil iakttagits av ett vittne i nära anslutning till den inbrottsdrabbade bostaden i Tegnaby. Spåren från inbrottet ledde till bilen och visar att det var minst två tjuvar på platsen.

Vid husrannsakan hos 32-åringen hittades inget stöldgods, i dag skall kriminalteknikerna undersöka hans beslagtagna bil.

Bostadsinbrottet i Tegnaby upptäcktes tidigt på söndagen, men har liksom de fyra andra aktuella inbrotten sannolikt skett redan under lördagskvällen.

-Tjuvarna har brutit sig in bostäderna via en altandörr eller fönster. De har tagit sådant som är lätt att bära med sig, konstaterar Carl-Gustaf Rask.

I Åryd är det villor på Bok- och Granvägen som drabbats medan de genomsökta bostäderna i Ingelstad ligger på Haneforsvägen respektive Ekvägen.

Bärbara datorer, smycken och kontanter är det vanligaste stöldgodset, men även någon kamera är spårlöst borta. Tjuvarna har genomgående sökt igenom hela bostäderna i jakten på värdeföremål.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons