Annons

Gröna jobb fokus när Växjö går in i nytt EU-projekt

Växjö kommun har kommit med i ytterligare ett miljöinriktat Eu-projekt.
Europa för medborgarna skall fokusera på Återbruk och Cirkulär Ekonomi.
Växjö • Publicerad 24 november 2014

Växjö kommun har tillsammans med det socialaföretaget Macken kommit med i projektet där representanter från Malta, Kroatien, Italien, Rumänien, Grekland, Holland och Italien ingår.

– Det här är den andra större bekräftelsen på att arbetet med återbruksbyn får internationell uppmärksamhet, säger projektledaren Bo Hjälmefjord.

Annons

Städerna kommer att träffas en gång i halvåret för att utbyta erfarenheter och kunskaper inom cirkulär ekonomi och återbruk.

– Alla deltagare kommer arrangera en konferens. Den första hålls på Malta i september nästa år, då kommer vi också etablera ett nätverk som ska kallas Städer i omvandling mot en cirkulär ekonomi.

Projektet pågår under två år, EU bidrar med pengar till resor och konferenser och mötet i Växjö planeras till hösten 2016. Växjö hoppas då kunna visa upp sin planerade återbruksby och dagarna kommer även innehålla studiebesök till olika anläggningar i avfallskedjan.

– Vi kommer fokusera på Gröna jobb och återbruk och det är där Macken kommer in i bilden. Förhoppningvis har vi kommit en bra bit på vägen med vår återbruksby vid Norremark då.

Henric Bingström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons