Annons

Håkan, 58, överfölls och slängdes in i skåpbil

När Håkan Ingerwald, 58, skulle hämta tidningen blev han överfallen och kidnappad.
De tvingade in honom i en större skåpbil, band hans händer och täckte för ögonen, berättar han själv i de första polisförhören.
Växjö • Publicerad 1 mars 2012

Håkan Ingerwald säger att det var vid femtiden på måndagsmorgonen som han plötsligt blev överfallen av flera personer och bortförd när han hämtade Smålandsposten i brevlådan utanför villa på Gamla Norrvägen i Växjö.

Han kände inte igen någon av dem och har, enligt polisen, inte kunnat ge någon närmare beskrivning av dem.

Annons

Kidnapparna körde iväg med honom till en okänd plats och där ska han sedan ha hållits fången och misshandlats.

Under onsdagen transporterades han iväg av kidnapparna och släpptes av någonstans utanför Påskallavik söder om Oskarshamn.

Därifrån tog han sig sedan själv under onsdagskvällen vidare till familjen Simonsson som bor i en villa i Påskallavik och fick hjälp.

Han var bunden med silvertejp runt händerna, tunt klädd, nedkyld, utmattad och gick i bara strumplästen när han knackade på dörren.

Han har fått vård och undersökts av läkare på lasarettet i Kalmar. Läkarnas bedömning är att han är lindrigt skadad.

Enligt polisen har Håkan Ingerwald lämnat uppgifter som man nu arbetar vidare med.

Brottsrubriceringen är fortfarande människorov. Ett tiotal poliser arbetar med utredningen.

Polisen efterlyser uppgifter och iakttagelser som gjorts i området kring villan under söndagskvällen, natten till måndagen och under de tidiga morgontimmarna.

Lennart Ernstsson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons