Annons

Håkan Ingerwald återfunnen - i Påskallavik

Försvunne Håkan Ingerwald hittades under onsdagskvällen. Han var vid liv och kom gåendes på en mindre ort utanför Oskarshamn. Vid de första samtalen berättade han att han hade förts bort från sitt hem i Växjö.
Växjö • Publicerad 1 mars 2012

58-årige Håkan Ingerwald har varit anmäld försvunnen sedan i måndags. Det sista spåret efter honom var hans tofflor som låg utspridda utanför hans hus, samt en blodfläckad tidning – men där tog spåren slut.

På onsdagskvällen anträffades Håkan Ingerwald vid liv på en mindre ort i Kalmar län. Det var allmänheten som larmade polisens ledningscentral i Kalmar klockan 19.30 – då med uppgifter om att man anträffat en omtöcknad och skadad man. Han kom gåendes på en gata i Påskallavik mellan Mönsterås och Oskarshamn.

Annons

-Vad gäller hans skador får sjukvården bedöma det. Vi har inte fått några ordentliga utlåtanden och kan därför inte gå ut med det i nuläget, säger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel.

De första polispatrullerna kom till platsen efter drygt 15 minuter och man kunde snabbt identifiera mannen som den tidigare försvunne 58-årige Håkan Ingerwald. Ambulans larmades till platsen och han fördes till sjukhus i Kalmar.

Vid de första samtalen med polisen berättade Håkan Ingerwald att han var från Växjö och att han hade blivit bortförd.

-Han har lämnat en kortfattad redogörelse om att han har förts bort mot sin vilja. Hur det har gått till kan vi inte gå ut med just nu, säger Robert Loeffel.

Brottsrubriceringen står fortfarande kvar som människorov.

Håkan Ingerwalds familj är lättade.

-Det är fantastiskt att han hittats vid liv. Vi är lättade. Men jag vet inte vad som har hänt ännu, säger brodern Bengt Ingerwald.

Michelle Hallberg
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons