Annons

Häktad för brutal attack mot företagare i Växjö

Det uppmärksammade rånet mot en Växjöföretagare i slutet av förra året är på väg att klaras upp. En 19-årig man har häktats misstänkt för rånet.
När polisen slog till hittades företagarens hundvalp som rånarna tog med sig.
Växjö • Publicerad 31 januari 2012

- Han har varit anhållen i sin frånvaro sedan i slutet av december, säger åklagare Yvonne Rudinsson som inte vill kommentera den pågående utredningen.

Den misstänkte 19-åringen häktades under måndagseftermiddagen bakom stängda dörrar för rån och narkotikabrott. Åklagaren ansåg att rånet skulle rubriceras som grovt, men fick inte medhåll av tingsrätten.

Annons

19-åringen, som nekade till rånanklagelsen, misstänks vara en av tre män som sökte upp företagaren i bostaden på Norr i Växjö en decemberkväll.

Rånarna tog med sig en mobiltelefon, familjens bil och den nyinköpta hundvalpen. Enligt uppgift till Smålandsposten ska rånarna ha framfört krav på en större summa pengar, över 100 000 kronor.

Bilen hittades för en tid sedan och hundvalpen återfanns vid husrannsakningar i Växjö för några dagar sedan. Valpen var i mycket gott skick och verkar inte ha lidit under månaden som den varit borta från företagarens familj.

En 24-årig kvinna har också häktats. Misstanken gäller häleri av hunden och narkotikabrott sedan polisen hittat droger vid tillslaget. Kvinnan förnekade allt medan 19-åringen valde att erkänna narkotikabrottet.

Den häktade 19-åringen dömdes i våras till ungdomsvård för narkotikabrott, narkotikasmuggling och nätbedrägerier.

Han åtalades i somras för nya narkotikabrott där rättegången ännu inte har hållits. Bland annat gällde det innehav av 185 gram cannabis vid Dalbo centrum. Samtidigt åtalades 19-åringen även för hot mot tjänsteman sedan han hotat poliser som deltog i gripandet. Han misstänks även för grov misshandel i en pågående utredning.

Den häktade kvinnan är också tidigare dömd. Hon dömdes sommaren 2010 till ett års fängelse för narkotikabrottslighet.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons