Annons

"Han frös och var chockad"

Medtagen, frusen och trött. Så beskrivs Växjöbon Håkan Ingerwald, 58, när han under onsdagskvällen ringde på dörren hemma hos familjen Simonsson i Påskallavik, utanför Oskarshamn.
Växjö • Publicerad 1 mars 2012

– Mannen berättade att han blivit kidnappad och dumpad från en bil i skogen. Han visste inte var någonstans men trodde att han gått under hela dagen, säger Anne-Lie Simonsson till Smålandsposten.

Håkan Ingerwalds händer var bundna med tejp och han var mycket trött.

Annons

– Han la sig i hallen och vi gav honom täcke och kudde. Sedan ringde jag 112 och blev kopplad till polisen som frågade efter ett signalement.

– Mannen sa vad han hette, men jag kopplade inte direkt med försvinnandet i Växjö. Men när han sa att han var från Växjö förstod jag, säger Anne-Lie Simonsson.

Hon satte sig jämte mannen och upprepade flera gånger hans namn för att han skulle hålla sig vaken.

– Jag tog hand om honom tills polis och ambulans kom. Han frös väldigt mycket och var så klart chockad. Vi vet inte mer vad han har varit med om, men så här beskrev han det för mig.

Håkan Ingerwald anmäldes försvunnen från bostaden på Gamla Norrvägen i Växjö under måndagseftermiddagen. På garageuppfarten hittades hans tofflor liksom tidningen som tidningsbudet lagt i hans brevlåda klockan 03.45 på morgonen.

Daniel Johansson
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons