Annons

Här är årets lärare i länets kommuner

Växjö • Publicerad 31 augusti 2023
Foto: Alexander Mahmoud

Stiftelsen Lärargalan jobbar med att lyfta förebilder inom läraryrket och bidra med kunskapsutbyten. Varje år får tiotusentals elever runt om i landet nominera vem eller vilka de anser är landets bästa lärare.

En lärare prisas per kommun och sedan gör dessa upp om att bli Årets lärare i länet. Samtliga länsvinnare har sedan chansen att bli Årets lärare nationellt. Elevernas nomineringar har bearbetats av Lärargalans jury som prisat en lärare per kommun.

Annons

– Pristagarna symboliserar närområdets lärarkårs bedrifter varje dag. Det är viktigt att det finns en lokal lärarhjälte så alla kan relatera till läraryrkets betydelse, säger Beata Kull, initiativtagare till Lärargalan.

I Växjö prisas Frida Hermansson på Kungsmadskolan med motiveringen att hon alltid gör sitt yttersta för att skapa relationer och finnas där för sina elever.

Fakta

Årets lärare i Kronoberg

Lessebo: Rebecka Petterström (Hackebackeskolan)

Ljungby: Therese Williamsson (Kungshögsskolan)

Markaryd: Frida Björklund (Strömsnässkolan 7-9)

Tingsryd: Emmy Ankarberg Klingstedt (Academy of Music and Business)

Uppvidinge: Anders Nilsson (Åsedaskolan)

Växjö: Frida Hermansson (Kungsmadskolan)

Älmhult: Sandra Eriksson (Linnéskolan)

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons