Annons

Har du missat din spelvinst?

Kronobergarna spelar satsar allt mer pengar på spel. Förra året satsades det totalt 467 miljoner i länet - bara hos Svenska spel och ATG. Dessutom är framför allt växjöborna extremt slarviga på att hämta ut sina vinster.
Växjö • Publicerad 23 februari 2012

Spelandet ökar i Sverige. Statistik från Lotteriinspektionen visar att befolkningen i stort satsade ofantliga 42 miljarder under 2011, en ökning med närmare en miljard från föregående år.

Även i Kronoberg ökade insatserna kraftigt jämfört med föregående år. Invånarna är dock väldigt slavriga med att hämta ut sina pengar de gånger som de vinner. Ett fyrtiotal vinstspel som totalt sett uppgår till nästan en halv miljon har ännu inte hämtats ut - bara i Växjö och hos Svenska spel. Svenska spel tillhandahåller populära spel som exempelvis Lotto, Keno och Stryktipset. Den största vinsten är på 60 000 kronor

Annons

– Det absolut vanligaste är att folk tappar bort sina spelkvitton. Sen är det också så att många har glömt bort att man spelat av olika anledningar, men sen finns det också de som struntar i att hämta ut sina vinster om det rör sig om mindre summor, säger Johan Söderkvist, pressinformatör på Svenska spel.

Varje år brinner det inne ungefär 20-25 miljoner kronor runtom i landet i vinstpengar från Svenska spel som folk aldrig hämtar ut.

Det krävs dock mycket för att dina vinstpengar ska försvinna. Inte förrän ett år efter vinstdatumet går pengarna ut i nya vinster. Och enligt Johan Söderkvist är det lätt att försäkra sig om sina vinstpengar.

– Skaffa spelkortet, det gör att du aldrig missar din vinst, säger Johan Söderkvist.

Alexander Malmkvist
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons