Annons

Hästträff på nätet och i verkligheten

De har funnit varandra genom bilddagboken på nätet. Men de hästtokiga tjejerna ville gärna träffas i verkligheten också. I helgen samlades de i Växjö.
Växjö • Publicerad 2 oktober 2010
Allt ska dokumenteras ? och bilderna läggas på bilddagboken förstås.
Allt ska dokumenteras ? och bilderna läggas på bilddagboken förstås.Foto: 
Bilddagboken har fört hästtjejerna samman, från vänster Malin Franzén, Växjö, Kajsa Ramsusen och Julia Thörn, Moheda, Jonna Nilsson Sundgren och Isabelle Erixon, Sala, Sara Gustafsson, Kalmar, Felicia Lennartzon, Lammhult, Amanda Thulin, Höör och Emma Wallenborg, Moheda. På bilden saknas Enna Arizwanovic, Maja Stjärnström och Evelina Johansson från Växjö.
Bilddagboken har fört hästtjejerna samman, från vänster Malin Franzén, Växjö, Kajsa Ramsusen och Julia Thörn, Moheda, Jonna Nilsson Sundgren och Isabelle Erixon, Sala, Sara Gustafsson, Kalmar, Felicia Lennartzon, Lammhult, Amanda Thulin, Höör och Emma Wallenborg, Moheda. På bilden saknas Enna Arizwanovic, Maja Stjärnström och Evelina Johansson från Växjö.Foto: 
Sara Gustafsson och hennes häst Kingen visade några träningsmoment.
Sara Gustafsson och hennes häst Kingen visade några träningsmoment.Foto: 
Hästen King Clubman fotas ur alla vinklar, men på den här bilden kom bara mulen med.
Hästen King Clubman fotas ur alla vinklar, men på den här bilden kom bara mulen med.Foto: 
Även de andra djuren på 4H-gården fick uppmärksam. Inte minst de här gutefårslammen, födda helt "fel" årstid.
Även de andra djuren på 4H-gården fick uppmärksam. Inte minst de här gutefårslammen, födda helt "fel" årstid.Foto: 

Hästar är deras gemensamma stora intresse. Det är också hästarna som har fört dem samman genom bilddagboken. På nätet träffas de mest hela tiden, men de ville ses även i verkliga livet.

Det blev till slut en träff på 4H-gården vid Hovshaga. Ett tiotal tjejer från olika delar av landet slöt upp. De kom från Västmanland i norr och Skåne i söder.

Annons

– Det var verkligen värt resan, tyckte Jonna och Isabelle som rest från Sala.

Sara Gustafsson från Kalmar hade även med sin häst till 4H-gården.

– Kom Kingen, lockar hon på honom i hagen innan det är dags att visa för kompisarna vad han kan. Men Kingen är mest intresserad av sina nya hästkompisar i hagen.

Kingen och de andra djuren på 4H-gården blev dock ordentligt dokumenterade. De flesta hade kameror med sig och följde allt genom kameralinsen.

Och bilderna - ja, de ska förstås läggas ut på bilddagboken.

Kerstin Haggren
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons